Vaskemaskinen er kun et par år gammel, men alligevel står den allerede foran en udskiftning eller dyr reparation. Ofte er det ikke maskinen eller brugeren, der er den ansvarlige. Det er vandet, der strømmer gennem rørene. I dette indlæg forklarer vi, hvordan kalkholdigt vand kan skade dine installationer eller husholdningsapparater som vaskemaskiner, opvaskemaskiner eller opvarmningsanlæg, og hvordan du kan spare på de dyre reparationer eller udskiftninger i fremtiden.

Hundredvis af liter vand strømmer gennem rørene i en boligbygning hver dag. Det er især problematisk, når vandet er hårdt. Når vandet er hårdt, har det et højt indhold af kalkdannende stoffer – jo mere kalkholdigt vandet er, desto værre bliver kalkdannelsen. Hvis bare noget af kalken sætter sig, kan det gå ud over dine husholdningsapparater som vaskemaskine, elkedel og kaffemaskine.

Sådan påvirker kalk dit hjem

  • Dine husholdningsapparater og installationer vil bruge mere energi grundet kalkaflejringer
  • Kalkaflejringer betyder flere omkostninger for at køre vaskemaskine, opvaskemaskine mm.
  • Kort levetid på husholdningsapparater og/eller dyre reparationer

Blødgøring af vand beskytter dit hjem mod kalk

For at beskytte dine rør og installationer mod kalk, anbefaler vi at blødgøre vandet. Blødgøring af vand kan ske gennem et BWT anlæg, som trækker stort set alle de hårdhedsdannende stoffer ud af vandet via en ionbytningsproces og erstatter dem med natrium ioner. På den måde forvandles hårdt vand til silkeblødt BWT vand, som beskytter dine husholdningsapparater mod for tidlig slid fra kalk og derved forlænges levetiden.

BWT anlæg forlænger ikke kun levetiden på dine husholdningsapparater og hårde hvidevarer, men det kan også bidrage til at gøre dem mere effektive og energivenlige. Dette gælder især for enheder, der opvarmer vandet, såsom kedler eller vaskemaskiner, fordi kalk aflejres fortrinsvist hvor varmen overføres.

Hvad er hårdt og blødt vand?

  • Vandhanen indeholder hærdende stoffer – jo flere af disse, jo hårdere er vandet
  • Hårdt vand er angivet ved 14 ° dH (efter tyske hårdhedsgrader)
  • Blødt vand er mindre end 7° dH
  • For at beskytte hud og hår, installationer og husholdningsapparater er en hårdhedsgrad i vandet på 6° dH ideel.

Sådan tester du hårdheden i dit eget vand

Du kan teste hårdheden i dit vand med vores gratis kalktest, som du kan bestille og få tilsendt med posten. Når du modtager kalktesten, skal du fjerne emballagen og sænke teststrippen ned i et glas med vand i et sekund. Ryst derefter overskydende vand af teststrippen. Når der er gået et minut, er du klar til at aflæse hårdhedsgraden i dit vand. Du kan sammenligne resultatet med skalaen i den vedlagte brochure. Viser din test middelhårdt til meget hårdt vand, kan det være en god ide at beskytte dit hjem mod kalk med et BWT anlæg. Du kan altid bestille et uforpligtende tilbud på anlæg og installation hos os, så du kan få glæde af silkeblødt BWT vand i hele dit hjem.

Hent din gratis brochure

Bestil en gratis brochure og få en kalktest

Der er stor forskel på, hvor meget kalk vi har i vandet, men de fleste boligejere er plaget af kalk i vandet. Ved at bestille en brochure med en gratis kalktest kan du måle, hvor meget kalk der er i dit vand og samtidig se, hvordan du kommer af med kalken.
BWT Danmark

← Gå Tilbage