Hvor der er vilje og gode håndværkerevner til at skabe det unikke, er der også en vej. Det kan tømrer Harald Husted Sørensen og hustruen Jane tale med om, da de har brugt tre år på at designe og realisere deres drømmebolig fra inderst til yderst. På en kuperet naturgrund i Strib ligger der således i dag en lækker bolig, der med sine Cembrit Solid facadeplader fuldender indtrykket af stil, styrke og eksklusivitet.

Harald og Jane Husted Sørensen har en fornem udsigt over Lillebælt fra huset, de selv har tegnet, tænkt og bygget, og mestendels bygget, ned i mindste detalje.

Som tømrer har Harald selv bygget mange huse i både Danmark og Norge gennem en længere årrække, og i 2005 var turen kommet til parrets eget domicil. Harald satte sig til tegnebrættet og på tre måneder tog det 270 m2 store hus i to plan form. Herefter gik der yderligere 36 måneder, hvor Harald selv forestod al tømrer-, murer- og malerarbejdet, og hvor såvel aftener som weekends blev taget i brug, inden det nye hjem stod klar til indflytning.

Et moderne hjem midt i naturen

Harald og Jane Husted Sørensen har valgt at bevare grunden på 1.100 m2 så uberørt som muligt, så huset og den 120 m2 store terrasse i sibirisk lærk med tilstødende stort orangeri falder naturligt ind i omgivelserne med vildtvoksende træer og buske.

Herfra afviger byggestilen imidlertid en hel del fra de omkringliggende stråtækte huse, da hele bygningen er beklædt med Cembrit Solid facadeplader i sort fibercement, mens rækværket med vandrette lægter er bejdset cedertræ. Alle fliser og gangstier er desuden belagt med rå betonplader.

Den overordnede tanke har været at mikse træ ind i udtrykket for at bløde de hårde materialer op. Det bejdsede træ giver da også en flot balance til fibercementen og betonen, og bevirker, at det moderne hus faktisk alligevel går i ét med sine omgivelser. Passer også ind i tidens trend med mix af materialer.

Mørke plader matchede miljøet

Harald og Jane lagde megen research i at finde frem til de helt rigtige facadeplader, og valget endte med at falde på sorte, farvebestandige fibercementplader fra Cembrit, der både er robuste og kræver et minimum af vedligeholdelse .

Mange nye, moderne villaer bliver ellers ofte udstyret med hvide plader, men Harald og Jane var af den holdning, at mørke plader var mere diskrete og respektfulde over for omgivelserne. I deres tilfælde tilbød de sorte plader også den fordel, at den algevækst, der evt. måtte opstå med husets placering midt i naturen, ikke ville kunne ses.

Pladerne selv er uorganiske og suger ikke fugt og er meget modstandsdygtige overfor alger og begroninger. Samtidig ligger de i den absolutte top, når det handler om at holde farve og form, så selv det mest ekstreme vejrlig kan de stå imod .

Stor profilværdi i husets ansigt udadtil

Mange, der går op i boligdesign, koncentrerer sig gerne om den indvendige indretning, hvilket umiddelbart falder naturligt, da det er her, vi tilbringer mest tid sammen med familie og venner.

For Harald og Jane har det dog været lige så vigtigt at prioritere husets ydre udtryk, og det er kommet til at tale sit eget tydelige sprog om, at beboerne er kreative og nytænkende yndere af æstetik og høj kvalitet. Det fortæller også historien om, hvordan kombinationen af rå materialer i et moderne design på en naturgrund, hvor træer og buske får lov at vokse, som de vil, for alvor er gået op i en højere enhed.

Harald og Jane Husted Sørensens helt egen drømmebolig er opført på en kuperet naturgrund i Strib. Terrænet hælder så meget, at den bagerste del af huset er støbt og muret ind i en skråning. Her er der således kun ét plan, mens resten af huset er i to, båret af stålkonstruktioner.

Da Harald og Jane skulle vælge facadeplader, faldt de for sorte, gennemfarvede fibercementplader fra Cembrit. Det viste sig at være et fint match.

Læs mere om de mange muligheder, en facadepladeløsning fra Cembrit, tilbyder her.
Cembrit

← Gå Tilbage