Et godt og sundt indeklima med frisk luft har stor betydning for vores trivsel og velvære. Med et ventilationsanlæg med varmegenvinding i huset fra Dantherm får du et godt indeklima og lavere udgifter til opvarmning, da op til 96% af varmen genbruges.

Et ventilationsanlæg er også med til at beskytte boligen mod fugtskader, som let opstår i moderne byggeri, der er så tæt og velisoleret, at det forhindrer et naturligt luftskifte.

Med Dantherm boligventilation får du ikke kun frisk luft og et godt indeklima. Du får også dansk design og kvalitet fra en leverandør med mere end 60 års erfaring og ekspertise inden for luftbehandling og boligventilation.

Dantherm har således den optimale ventilationsløsning, uanset om du bygger nyt, renoverer et ældre hus eller projekterer eller renoverer etagebyggeri. Alle Dantherms anlæg opfylder alle bygningsreglementets krav til lavt energiforbrug i nye energioptimerede boliger, og de fremtidssikrer indeklimaet i hjemmet.

Lavt energiforbrug og lydniveau

Mange års målrettet udviklingsarbejde har resulteret i ventilationsanlæg, der lever op til de skrappeste krav på området.
Dantherm anvender den nyeste EC ventilatorteknologi, der sikrer, at luftens passage gennem anlægget er optimal og næsten uden modstand. Derfor skal ventilatorerne arbejde mindre, hvilket resulterer i et lavere energiforbrug og længere levetid. Det betyder også, at anlæggene er meget lydsvage.

Supereffektive varmevekslere

Dantherm producerer selv højeffektive modstrømsvekslere i aluminium, som har en meget høj varmegenvindingsgrad på op til 96% og en meget lav intern lækage.

Ventilationsanlæggene fås i en version fugt- og varmegenvindende entalpiveksler, som har nogle helt unikke fordele i forhold til en standard modstrømsveksler.

Såvel sensibel energi i form af varme og latent energi i form af fugtighed genvindes fra udsugningsluften og overføres til den friske indblæsningsluft.

Om vinteren overføres fugten fra udsugningsluften til den friske indblæsningsluft, hvorved energien fra fugten i udsugningsluften genvindes, og unødig udtørring af boligen undgås.

Reduceret regning og bedre indeklima

Om sommeren, når udeluften har en høj relativ fugtighed, affugtes indblæsningsluften gennem entalpiveksleren, hvorved indblæsningsluften føles svalende.

Entalpiveksleren består af en polymer-membran, som overfører varme og fugt, og da membranen er luft- og vandtæt, sikres det, at lugt, bakterier, vira m.m. ikke overføres fra udsugningsluften til indblæsningsluften.

Entalpiveksleren kan fungere ned til -5 grader uden brug af forvarme. Herved sikres balanceret ventilation en stor del af året uden brug af forvarme.

Alt i alt opnår du derfor både lavere varme- og strømregning samt et forbedret indeklima.

Energiklasse A eller A+

Dantherms boligventilationsløsninger opfylder i standardudgave energiklasse A. Ved enten at tilslutte en CO2-sensor, som placeres i boligens alrum eller soveværelse, eller ved tilvalg af et sensorkit, lever varmegenvindingsanlæggene op til energiklasse A+.

CO2-sensoren sluttes til anlægget ved hjælp af tilbehørsstyringen HAC 1.

Sidstnævnte giver dig mulighed for at styre varmeflader, køleflader, geotermisk forvarme/køl, kanalspjæld, stopfunktion, brandtermostat, CO2-sensor, hygrostat og alarmer.

Hvis ventilationsanlægget er installeret i en lejlighed, kan den tillige styre emhætten. Samtidig dækker tilbehørsstyringen de fleste behov, når der er krav om tilslutning til et CTS-anlæg.

Flot og funktionel fjernbetjening

Til Dantherm boligventilationsanlæg kan du tilkøbe en intuitiv fjernbetjening, der giver dig adgang til en lang række ekstra funktioner udover dem, der kan klares med et standardkontrolpanel.

Fjernbetjeningen er udført i et pænt og tidløst design, som kan ligge fremme på bordet eller hænges op på væggen.
Den giver bl.a. adgang til valg mellem 12 ugeprogrammer, aktivering af bortrejst-funktion, natsænkning, brændeovnsfunktion, aflæsning af aktuelle temperaturer for ind- og udblæsningsluft, luftfugtighed og CO2-værdier.

Brug mobilen til ventilationen

Som svar på boligejernes stigende krav om mobilstyring af ventilationen har Dantherm udviklet en app til styring af HCV 300/400/500/700 og HCC2 boligventilationsanlæg.

Den nye app, Dantherm Residential App har et intuitivt og brugervenligt design og fås til både iOS og Android.
Ved hjælp af letforståelige menuer styres og overvåges ventilationsanlæggets vigtigste funktioner, som f.eks. behovsstyret drift, manuel drift, ugeprogramdrift, natdrift, manuel og automatisk bypass-køling, sommerkøling, brændeovnsfunktion og alarmer.

Verdensomspændende ventilationsvirksomhed

Dantherm Group er en førende international leverandør af pålidelige og energibesparende indeklimaløsninger til opvarmning, køling, affugtning og ventilation af mobile og stationære applikationer.

Koncernens veletablerede brands afsættes gennem et veludbygget netværk af distributører og egne selskaber i Norge, Sverige, England, Tyskland, Schweiz, Frankrig, Italien, Spanien, Polen, Rusland, Kina og De Forenede Arabiske Emirater.
Dantherm Group har haft hovedsæde i Skive siden grundlæggelsen i 1958 og er i dag internationalt repræsenteret af mere end 600 medarbejdere.

I 2016 blev koncernen opkøbt af den svenske kapitalfond Procuritas, som arbejder aktivt for at sikre den fortsatte vækst og udvikling.

Læs mere på www.danthermgroup.com.
← Gå Tilbage