Der er antibakterielle dørgreb. Der er dørgreb som er nikkel- og blyfri. Men hidtil har det ikke være muligt at forene begge funktioner i samme produkt. Det nye Clean fra Habo er både antibakterielt, nikkelfrit- og uden bly.

Habo Clean er resultatet af mere end to års udviklingsarbejde. Resultatet er funktioner som tidligere blev anset for at være næsten umulige at kombinere.
Den første udfordring var at fremstille Clean af messing. Det havde været lettere at gøre det samme med et rustfrit dørgreb, men på grund af at slutkunderne efterspørger forskellige overfladebehandlinger, var messing det eneste alternativ.

Messing er en legering af kobber, zink og bly. Det sidstnævnte tilføres for at gøre metallet mere formbart og lettere at bearbejde. Habo Clean indeholder intet bly, hvilket stiller højere krav ved produktionen.

Habo Clean er godkendt af “byggvaru­bedömningen”. Det giver arkitekter, bygherrer og ejendomsejere større frihed i valget af dørgreb og først og fremmest af overfladebehandlinger.

Bly er et tungmetal som påvirker nervesystemet hos mennesker og dyr. Derfor er det vigtigt at fjerne bly fra kredsløbet.
For at hindre sammenblanding af dørgreb med og uden bly, støbes bogstaverne hC på bagsiden af rosetterne til blyfri dørgreb. Dørgreb lasermærkes med teksten Habo Clean.

De mest efterspurgte overfladebehandlinger er krom og matbørstet krom. Krom indeholder nikkel og skal erstattes med en anden overfladebehandling. Løsningen blev to lag sur kobber som pudses op til højglans eller matbørstes. Vi udviklede også en ny metode til at tilføre sølvioner som er den antibakterielle komponent. Sølvioner leveres normalt i pulverform, men her bruger vi sølvioner i flydende form.
Resultatet er en serie dørgreb med tilbehør som ser ud som helt almindelige forkromede dørgreb af messing. Med den forskel at de er antibakterielle og nikkel­ og blyfri. Habo Clean­teknologien bliver introduceret på flere modeller af dørgreb.
Habo Danmark A/S

← Gå Tilbage