Stor livskvalitet i små huse

For en del mennesker gør det sig gældende, at de gerne vil have et hjem med mange rum at udfolde sig i. Der findes imidlertid også dem, der slet ikke stræber efter et stort antal kvadratmeter som ideal. De prioriterer derimod at bo småt og at bygge boliger, der er indrettet så godt, at man kan klare sig med meget mindre plads.

I en tid med stigende boligpriser bliver det også sværere at få hverdagen til at hænge sammen økonomisk og tidsmæssigt, og på den konto er et Tiny House det ideelle bud på et lille hjem med hjerterum, der åbner mulighed for at frigive flere ressourcer.

Stadig større popularitet

Trenden med små huse har taget verden med storm, og det er meget forståeligt, når man ser, hvor lidt det er muligt at indrette sig med, når løsningen bare er optimalt udtænkt.

SEM byg har allerede i et par år bygget Tiny Houses i form af blandt andet flygtningeboliger og til socialt udsatte.
Standardstørrelsen på et Tiny House er 35 m2 og indrettet med alt, hvad man forventer at finde i et hus i normal størrelse med badeværelse med vaskemaskine, køkken med opvaskemaskine, ovn og komfur og et køkken/alrum med spisebord. Derudover indeholder det et værelse oppe under loftet med plads til sovepladser, og pakken fuldendes af en terrasse med en stor åbning. Intet er designet til at skulle give indtryk af container eller campingvogn.

Der er derimod tænkt funktionelt hjem helt ned i mindste detalje, hvorfor der naturligvis også er tilkoblet el, vand og kloakering.

Bygger på flere tendenser i tiden

Ideen om at bo småt udspringer af et ønske om at bo så bæredygtigt som muligt og leve et mere enkelt liv. Tiny House-bevægelsen har sit udspring i USA og har siden bredt sig til Europa. Filosofien består ganske enkelt i at bygge bittesmå huse, som indeholder alt det, man behøver, og ikke ret meget mere. Husenes ejere har typisk et ønske om at tage hensyn til miljø og ressourcer, samtidig med at de opnår mere frihed og et enklere liv.

Man kommer i sagens natur endnu tættere på hinanden i et Tiny House, og når boligerne så oven i købet kan flyttes efter behov, er friheden ifølge tilhængerne endnu større.

At hele boligen kan gøres rent på 10 minutter er bare yderligere en gevinst.

Rammer for det gode liv

Et Tiny House er det perfekte valg for alle, der vil løsrive sig fra at knokle rundt og skrabe penge sammen til afdrag, varmeregning og et nyt samtalekøkken eller at skulle forholde sig til en masse ting og sager, som alligevel bare roder og samler støv.

Ligegyldigt, om målet er at arbejde mindre, få mere tid til familie og venner eller at tage springet og følge dine vildeste drømme, kan et Tiny House måske vise sig at udgøre det bedste fundament.

Det faktum, at man i et Tiny House bruger færre af jordens naturlige ressourcer, har et mindre el- og vandforbrug ,og at man hele tiden må forholde sig kritisk til anskaffelse af forbrugsgoder , bidrager også til en øget bevidsthed, som har glædet folk over hele verden.

Et Tiny House henvender sig til både singler, par, børnefamilier og ældre, og det kan indrettes præcis, som du ønsker.
Huset kan både fungere som hjem til dig selv, til teenageren, som studiebolig eller et anneks, der eksempelvis kan indrettes til mobilt kontor, gæsteanneks, kunstatelier, yogarum eller kreativt værksted. Kun fantasien sætter grænserne.
SEM byg ApS

← Gå Tilbage