Manglen på boliger i storbyerne og fleksible boligformer er væsentlige emner i tiden. Derfor bliver der stadig større efterspørgsel på alternativer, der er til at betale, som for eksempel mikrolejligheder og -huse. Små huse, der giver beboerne en følelse af frihed, vækker større og større begejstring. Det gav også anledning til konkurrencen “Construction EXPO Tiny Housing” i Holland.

I byen Almere, ikke så langt fra Amsterdam, blev konkurrencen “Tiny Housing” iværksat for at skabe flere bæredygtige boliger til en overkommelig pris. Af de 245 indsendte modeller i alle tænkelige former blev de 15 vindere opført i original størrelse i Almere Poort, hvor man har lejlighed til at besigtige dem de næste to år. En af dem er “Snuk”, hvilket betyder lille og hyggelig. Det er arkitektteamet Leo Harders og Aldo Trim, der har tegnet dette lille bærbare hus med et areal på 33 kvadratmeter. Det særlige ved dette projekt er, at det ikke har nogen bagside, men består af to glasfronter. Det giver mulighed for forskellige placeringer, og inddrager omgivelserne i den indendørs indretning.

Indendørs og udendørs smelter sammen

Når huset vendes mod øst og vest, kan man opleve både solopgang og solnedgang. Afhængigt af hvor det lille hus opstilles, forbinder det forskellige landskaber med hinanden — for eksempel havet og klitterne, søen og bjergene. Fronterne blev udført med foldedøren fra Solarlux. Takket være de smalle synlige profiler på kun 99 mm i fløjsamlingen lader ruderne masser af lys strømme ind i rummet og giver det lille hus en fornemmelse af åbenhed og vidde. Et highlight er, at glaselementerne nemt kan åbnes i hele bredden efter harmonikaprincippet. Det giver ægte glamping-atmosfære i “Tiny House Snuk”, for her har beboerne masser af frisk luft, ligesom på camping. Udstyret er dog yderst eksklusivt og byder på høj komfort.

Det lille hus har en klar struktur takket være rumdeleren i midten, der skiller opholdsrummet fra soveværelset. Indvendigt består rummet næsten komplet af kertotræ i høj kvalitet. Facaden har en kappe af aluminium og galvaniseret stålbølgeplade, der isolerer huset, så beboerne også kan indrette sig hyggeligt og rart om vinteren. Desuden lagrer foldedøren Ecoline med en Uw-værdi på 1,1 W/m²K også varme.

Les mere her. 
← Gå Tilbage