Hvornår kommer den første forårsdag? Dagen, som vi længes efter så længe og taler så meget om. Opdager vi det overhovedet, når den kommer? Eller husker vi, når foråret er forbi og afløst af sommeren, at foråret kom lige så hurtigt, som det forsvandt igen.

Uanset hvor i landet man bor, så kommer foråret altid tidligere i et drivhus end i resten af haven. At nyde foråret og den varme, der er i drivhuset på en solrig dag, er vidunderligt.

Hvordan man anvender pladsen i et drivhus, varierer med årstiden og kan være meget forskelligt fra år til år afhængigt af ambitionsniveauet. Om foråret udnytter jeg hver eneste kvadratmeter i mit drivhus til såning. At have et såbed, som både fungerer som arbejdsbord og som etjordbed til at så i, er uvurderligt. Såbedet har ingen ben, men er en hængende konstruktion, hvilket giver gode opbevaringsmuligheder nedenunder.

Et stenbetongulv synes jeg er det optimale i et drivhus. Sten genererer varme om dagen og gør, at en kold nat ikke bliver lige så kold inde i drivhuset som udenfor. Vil man plante en vinranke ellermåske et ferskentræ, så undlader man at lægge sten på et stykke og har i stedet et åbent jordbed. Planter, der bliver store, skal have rødderne i jorden, da pladsen i en krukke ikke er
tilstrækkelig efter nogle år.

Hvis man har et bord i drivhuset, kan man på en solrig forårsdag sætte sig og spise frokost ved det. For mit vedkommende har jeg kun lidt plads til selskabelig hygge i mit drivhus om foråret. Der er nemlig fuldt af såplanter og vækstplanter. Efterhånden som varmen kommer, og der ikke mere er risiko for nattefrost, planter jeg mine såplanter ud i dyrkningsbedene uden for drivhuset. Så bliver der mere plads til familien i drivhuset. Det elsker vi allesammen.

Aftenerne bliver lysere, og at sidde i drivhuset en stille forårsaften og mærke jordens duft, se tekoppen dampe og høre evigt fuglekvidder, overgås næsten ikkeaf noget andet. Snart … meget snart skal jeg igen opleve disse herlige aftener. Hvis du aldrig har oplevet aftener i et drivhus før, ønsker jeg, at du får mulighed for det i år! Jeg ønsker dig et dejligt drivhusforår.

Find dit næste drivhus her.

Rebeccas tips til indretning i drivhuset

  1. Anvend væggene til at hænge hylder/såbede op for at få plads til mange planter.
  2. Lav såbede, som både fungerer som arbejdsbord og som et jordbed til at så direkte i.
  3. Skab siddeplads i drivhuset, bare en behagelig stol eller lænestol.

Hav en god dag!
Rebecca

Læs mere på min blog eller følg med i mine projekter på min instagram.
Willab Garden AB

← Gå Tilbage