Haven begynder at vågne til live, solens stråler varmer, og sommeren ligger helt urørt for vores fødder og venter. Det er en fantastisk tid! Det er også nu, at vi for alvor ”flytter ud”. Ud i drivhuset og udestuen. På træterrassen eller ganske enkelt bare på en stol udendørs. Simpelthen for at nyde den skønne sprøde luft.

Det er en helt særlig følelse at vide, at jeg ikke behøver at trække indendørs igen før i slutningen af oktober. Vi kan i princippet tilbringe hver aften i udestuen indtil da. Disse kvadratmeter er så værdifulde, når forårets kølighed kommer krybende, når sommerregnen pludselig vælter ned, eller når efterårets vinde fejer forbi. Vi kan faktisk være udenfor på alle de tidspunkter, hvor vi ellers ville være nødt til at trække indendørs. Ude og inde på samme tid i udestuen! Når forårs- og sommersolen bliver stærkere, vokser behovet også for at holde strålerne ude. For det kan også blive for meget af det gode!

Fremfor alt er det for mine planters skyld, at jeg vælger at sørge for skygge i dele af vores udestue. Jeg har en udestue, som er badet i sol fra om formiddagen og til sen aften, og hverken jeg eller mine planter trives med at sidde i bagende sol hele dagen. Der er flere forskellige slags solafskærmning at vælge imellem, alt efter hvor du har brug for skygge, og hvordan dine behov ellers ser ud.

Vores lamelgardiner er en ægte klassiker, som løser opgaven perfekt, er lette at trække for og ikke fylder ret meget på skyede dage. Den eneste ulempe, jeg har bemærket ved mine lamelgardiner, er, at vinden også elsker dem…

Hvis jeg havde kunnet, ville jeg hellere have monteret en markise på ydersiden af udestuen. Det var ikke muligt tidligere, da nedløbsrør og belysning var i vejen. Men heldigvis findes der nu en løsning på problemet. For i år har Willab Garden lanceret et rigtigt godt sortiment af lodrette markiser, som du kan montere i vinduesrammen eller på facaden. Og så er de også rigtigt smarte!

Til jer, som netop nu er i gang med at planlægge en udestue, kan jeg også anbefale, at I gør jer overvejelser om solafskærmning allerede fra starten. Har man gjort det, bliver det lettere at montere og bestille på et senere tidspunkt, og så slipper man for specialløsninger!

Men nu er lamelgardinerne trukket fra hjemme hos mig lidt endnu, så jeg kan klemme hver eneste lysstråle og varme ud af aprilsolen.For nu flytter vi ud for sommeren!

Hannas 3 tips til planlægning af solafskærmning

  1. Er der brug for solafskærmning i hele udestuen eller blot mod visse verdenshjørner?
  2. Har taget brug for skygge? Hvis du vælger termotag eller tag med glas, plejer det at være nødvendigt med en form for solafskærmning.
  3. Indvendig eller udvendig solafskærmning? Hvad passer bedst, og hvad ser pænest ud?

Knus Hanna
Willab Garden AB

← Gå Tilbage